mandag den 2. juli 2012

Visum

Ja.. Så har jeg også været på ambassaden!:-D

Torsdag d. 28 drog vi til lé Hovedstad for at få mit visa.
Det var egentligt meget stille og roligt, man stod lidt og ventede udenfor (så hvis I ska' derind på en regnfuld dag så HUSK paraply!!) og ellers  bestil den seneste tid, for jeg bemærkede, at da jeg kom ud igen var der ikke kø.. Hmfr!

Nå.. Så skulle man lige indlevere alt elektronisk udstyr og igennem sår'n en metaldetektor dims, trække et nummer og sidde og vente på man blev kaldt op. Der indleverede man sine papirer og blev sendt ned på plads igen for derefter at blive kaldt op endnu engang for at blive interviewet meget kort. På engelsk.
Man skulle også ha' taget nogle fingeraftryk. Hos den første madamme var det af alle fingre og hos second madamme var det af pegefingeren. Hvilket jeg self misforstod :I
Så jeg stod med mine tommelfingre (undrede mig godt nok over at jeg skulle ha' aftryk af min tommelfinger igen) hvorefter damen så tålmodigt prøvede at forklare mig at det var pegefingeren jeg skulle bruge..
For at det ikke skal være løgn! Så kunne jeg self. ikke finde den rigtige dør, og hvordan man kom helt ud. Derefter prøvede jeg at tvinge en dør op af alle mine kræfter, hvorefter en flink vagt får medlidenhed med mig og påpeger at man ikke skal skubbe men trække i den og peger på et stort, fedt, gult skilt med ordene "Pull" - meget besværligt! suk.. Så lykkedes det mig også at vanære min hårfarve og gøre mig til grin på den amerikanske ambassade, FEDT!

Det hele tog godt en time, så min morale med dette indlæg er at man ska' huske en bog og være opmærksom på både hvad man bliver spurgt om og skiltenes anvisninger!xD

Cuuuuu :I
- Maja

6 kommentarer:

 1. Det lyder godt nok sjovt! :-D
  Er du meget god til engelsk? Vil nemlig rigtig gerne afsted om et år, men jeg er ikke ret god til engelsk :( har det nogen indflydelse på tingene?

  SvarSlet
 2. Hej!
  Nu sys jeg også at det er meget sjovt, men i situationen var det ret pinligt!xD

  Uhm, jeg er ok til at skrive engelsk og læse engelsk - tilgengæld er jeg forfærdelig til at tale engelsk, pga jeg er virkelig bange for at snakke engelsk foran mennesker.. Men jeg tror ikke det har så stor en indflydelse, tænk på dem som tager til Brasilien eller Kina, de kan jo ikke sproget særlig godt, men de lærer det og har en fantastisk oplevelse :-D så hvis du har mod på at være udvekslingsstudent skal du helt sikkert gøre det!:) jeg er ingen gang nået til USA endnu, men sys allerede at det alt sammen er meget spændende!:-D

  SvarSlet
 3. Hej Maja!
  - Jeg søger faktisk om at blive en udvekslingstudent, men de eneste jeg skal bruge er at få mit visum iorden, og siden du allerede har været der inde så tænkte jeg nok du har mulighed for at svare på nogle af mine spørgsmål :)

  1) Kan man søger for længere visum end 90 dage?
  2) Tog du der op samme dag og fik det eller søgte du på forhånd?
  3) Hvor lang tid tager det før de giver dig dit visum? dage ca?


  Hilsen Alex :)

  SvarSlet
 4. Hej Alex!:-D

  Super fedt at høre du vil være udvekslingsstudent! Det er awesome!:-D
  Hvilken organisation rejser du med??

  Du behøver slet ikke at tænke på visum endnu, det er først til juni og din organisation vil højst sandsynligt give dig de oplysninger du skal bruge :) Det visum jeg har varer 10 måneder, det er et studievisum.
  Jeg søgte om et visum på forhånd og valgte derefter en dato og tidspunkt der passede mig.
  Det tog vel omkring 2-3 arbejdsdage inden jeg fik det, altså efter jeg havde været inde på ambassaden..

  - Maja Ø.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hey Maja.
   Tak for det hurtige svar.

   Jeg har ikke valgt nogen organisation, da' jeg ikke har pengene til det. Jeg synes det er langt billigere at ordne fly billeterne selv det er omrking 6000 - 8000 tusind. End at betale 50 - 60 tusind.

   - Og ellers skal jeg bare ha' et visum.

   Har fundet min familie som jeg skal være hos, og skolen er iorden med at jeg går der. Jeg troede bare at du havde gjort det samme og derfor kunne være meget rart at få de samme råd
   - Har du evt. et nummer, som du kan give eller en Mail, så kunne jeg lige prøve at snakke med dem

   Hilsen, Alex.

   Slet
  2. Oh! Cool :-D

   Du kan stadig først få visum til juni, fordi et visum varer Kun 10 måneder, og hvis du får dit visum nu, Holder det ikke hele året :)
   Regner med du tager på udveksling 13-14 right?

   Hvis du vil kan du give mig din email adresse, så kan jeg sende dig de informationer Og instruksee jeg fik af min udvekslingsorganisation til at søge visum.. De hjalp virkelig meget!!

   - Maja

   Slet